Искате да знете всичко за футболните залози, как и къде да правите футболен залог, кои са най-сигурните и безопасни сайтове за футболни залози? Екипът на futbolnizalozi.com се е погрижил за точните отговори


Стратегия на Кели

За разликаот стратегията на Мартингейл, където сумата на залога нараства двойно всеки път когато загубим и това води до голяма вероятност да фалираме, при стратегията на Кели действаме по различен начин, който е по-малко рисков.
Тук сумата на залога се увеличава само когато печелим, а когато губим я намаляме. Тук залога се определя като процент от сумата с която разполагаме и по този начин намаляваме риска от фалит.
Тази стратегия изисква да определяме вероятности дадено събитие да се случи и да ги съпоставяме с коефицента, който ни предлагат букмейкърите. Така например, ако коефицента за даден отбор е 3 трябва да сме изчислили, че вероятноста това събитие да се случи е поголяма от 33%.

Стратегията носи името на американския математик Джон Кели, който извежда следната формула:
А = Р – (1 – Р)/(коефицент -1), където:
А – % от средствата с които разполагаме за да направим залог;
Р – вероятноста да се случи играното от нас събитие
По тази формула можем да определим каква да бъде стойността на залога ни. Ако например сме си харесали среща с коефицент 3 и сме определили, че вероятноста да излезе е 35% то по формулата получаваме, че А = 0.35 – (1-0.35)/(3-1) = 0.025
Това преведено в абсолютни числа означава, че можем да си позволим да заложим 2.5% от сумата с която разполагаме на този залог. Стратегията обаче работи само ако сме определили с голма точност вероятноста събитието, което сме играли да се случи. Така например ако сме надцелини ситуацията и за горния пример приемем вероятност 40% това ще ни коства загуби и обратно ако подценим ситуанията и определим веротност 25% няма да можем да извлечем максиалната печалба от ситуацията.
Формулата на Кели оптимизира потенциалната ни печалба само когато вероятноста е определена с достатъчна точност.

Преди да започнем да използваме тази стратегия трябва да определим следните параметри:

Сумата от нашата банка, която ще инвестираме в системата
• Внимателно да подбираме мачовете за които ще прилагаме тази система – това са само срещите при които е на лице т.н. Value залог, а те не са никак много
• Да определим кога да приключим със залозите да изтеглим натрупаната до момента печалба. Обикновено достигането на 100% е сигурен знак да изтеглите парите си и да започнете отначало.

Системата на Кели е идеална за играчи които обичат премерения риск. Тя не обещава бързи печалби, но пък и минимизира разходите ни. Ако усъвършенстваме методите си на прогнозиране и определяне на вероятностите с течение на времето можем да увеличаваме залога си, а от там и печалбата си.

Последни прогнози

Прогнози