Искате да знете всичко за футболните залози, как и къде да правите футболен залог, кои са най-сигурните и безопасни сайтове за футболни залози? Екипът на futbolnizalozi.com се е погрижил за точните отговори


Футболни залози от zalozibg.com

Кое е по-добро дебитна или редитна карта?

Защо ви е карта VISA

Банките все още не са изградили единна информационна система за разплащания в реално време посредством IBAN и BIC кода по вашата сметка. Те използват системата изградена от фирмата VISA. Реално когато си правите карта VISA това също е един 16-цифрен уникален код, който е свързан с вашата сметка. Тук обаче банката упълномощава фирмата VISA да има достъп до вашата разплащателна сметка в реално време и да осъществява нарежданите от вас транзакции също в реално време.


Когато депозирате средства в игрална зала посредством VISA карта системата на VISA се свързва електронно с вашата банка и проверява дали изискуемата сума е налична, дали имената и адреса съвпадат и дали 3-цифрения код на гърба на картата е въведен коректно. Ако всичко е наред разплащането се осъществява веднага, ако обаче има някакво разминаване например в адреса по картата и адреса, който сте дали на игралната зала транзакцията няма да се осъществи и дори е възможно сметката ви в букмейкъра да бъде блокирана за определено време, докато не се изясни ситуацията. Друг пример кога могат да ви откажат транзакцията е ако например картата ви е издадене във Великобритания, а IP-то ви е българско.

Кредитна карта

На българския пазар все още условията и таксите по издаване и ползване на кредитни карти са нереално високи и поради тази причина те почти не се използват. Разликата от дебитната карта е, че тук може да използвате средства които реално нямате по сметката т.е. банката ви отпуска заем по вашата карта, който обаче трябва да върнете до края на следващия календарен месец. В чужбина тези карти са широко използвани, но условията по тях там са значително по приемливи. Все пак ако имате стабилни доходи и не ви притесняват високите такси можете да си изкарате такава карта и да депозирате средства в букмейкърските къщи, дори когато не разполагате със средства по картата.

Дебитна карта

При дебитната карта можете да разполагате само с наличните средства по вашата сметка. Таксите тук са много по ниски и повечето играчи предпочитат тези карти пред кредитните. Почти навсякъде вече приемат дебитните карти на VISA ELECTRON и това ги прави най-предпочитания метод за депозиране и теглене на парични средства от българските играчи.

Данни на картата

За да регистрирате успешно вашата карта и да извършвате безпроблемно разплащания с нея е необходимо да сте запознат с данните изписани по нея:

  • Номер на картата (Card Number) – уникален е за всяка карта и е изписан отпред на картата. Съдържа 16 цифри.
  • Име на притежателя (Account Holder) – Това са имената на притежателя на картата. Изписани са с главни букви на латиница и също се намират върху предната част на картата.
  •  Дата на валидност (Validity/Expiry Date) – Показва месеца и годината до които е валидна картата. Изписани са върху предната част на картата.
  •  CVV2 (или CSC) – Това е трицифрен код за сигурност, който ви се изисква винаги когато извършвате транзакция с картата. Намира се на гърба на картата в края на лентата за подпис.

Последни прогнози

Прогнози